Bussiyhteyksien huonontamista vastustetaan

Paikalliset asukkaat ovat esittäneet huolensa omakotiyhdistykselle bussilinjan 339 vuorojen vähentämisestä ja pyytäneet yhdistystä olemaan yhteydessä viranomaisiin, jotta sitä ei toteutettaisi. Tämän viikon alussa lähetimme kirjelmän Espoon kaupungille ja ELY-keskukselle, jossa tarjoamme korjaavia ehdotuksia tilanteeseen:

1. Linjan 339 vuorojen määrä kasvatetaan sellaiseksi, että joukkoliikenteestä tulee todellinen vaihtoehto yksityisautoilulle.
2. Siirretään linjojen 21 ja 82 päätepysäkki Lahnuksentielle, Espoon ja Nurmijärven rajalle, jolloin myös pohjoisimman Espoon asukkaat pääsisivät nauttimaan 20 minuutin vuoroväleistä Leppävaaraan ja Espoon keskustaan.
3. Järjestetään toimiva syöttöliikenne Lepsämänjoentien alusta Lahnuksentielle.
4. Sovitetaan yhteen toimivasti yhteen linjojen 339 (355), 345, 21, 71 ja 82 aikataulut. Tällä hetkellä esim. linjat 339 ja 345 ajavat aivan peräkkäin Helsinkiin, mitä voidaan pitää tuhlauksena.

Tiesitkö muuten, että linja 339 on palvellut matkustajia jo 50 vuoden ajan! Sen ympärille olisi nytkin helppo rakentaa toimiva joukkoliikenneratkaisu palvelemaan pohjois-Espoon asukkaita.

Palautetta linjan 339 lopettamisesta voi antaa ELY-keskuksen omaan kanavaan:
www.ely-keskus.fi/palaute